Legyen élmény a tanítás és a tanulás!

0

Magolás helyett élmény, unalom helyett közös felfedezés: a pedagógusnapon, június első vasárnapján érdemes szót ejteni a tanítás és tanulás új módszereiről, amelyhez saját ezközeivel a Telekom is igyekszik hozzájárulni.

Az talán senkinek nem mond újat, aki valaha is ült iskolapadban vagy épp tanárként a katedrán, hogy a tananyagok bemagolása, a közös felfedezés nélküli, unalmasan vánszorgó tanórák nem segítik az ismeretek átadását és befogadását. 2022-re már rég elfelejthetjük a néhány évtizeddel ezelőtti módszertant és jól látható, hogy tanítói és tanulói oldalon is fontos szerepet kap az élmény szerepe, amely sokkal hatékonyabbá teszi az oktatást. Ehhez a Telekom is igyekszik hozzájárulni a tanárokkal és diákokkal együtt fejlesztett, mostantól mindenki számára ingyenesen hozzáférhető digitális segédanyagai révén. A szolgáltató egyszerre kíván segítséget nyújtani az évzárás és a vizsgák időszakában fokozott terhelésnek kitett diákoknak és tanároknak, a pedagógusnap alkalmából pedig az oktatásban dolgozók felé kifejezett hála jeléül soron kívül várja őket üzleteiben.

A digitalizációnak köszönhetően bárkiből lehet Petőfi – erre is példát kínálnak azok az oktatás- és tanulássegítő digitális eszközök, amelyeket hamarosan ingyenesen tesz elérhetővé saját Instagram-oldalán a Telekom, ahol az indulással egyidőben egy titokzatos, idén érettségiző diák Petőfi face filterben köszönti a diáktársait és a pedagógusokat. A tanítást és a tanulást egyaránt élménytelivé varázsoló digitális eszközöket készítettek, amelyek illeszkednek a tanmenetbe, ugyanakkor a közösségi média felületeit és a digitális technológiát – például insta filterek, 3D virtuális séta, online kvízek formájában – is integrálják.  Ezeket a Telekom együtt fejlesztette a Magyartanárok Egyesületével, valamint hazai középiskolai tanárokkal és diákokkal.

A Telekom felelősséget érez azért, hogy a digitalizációból fakadó lehetőségeket minél szélesebb körben hozzáférhetővé tegye. E törekvés fontos színtere az iskola, hiszen a diákok számára egyre inkább a digitális eszközök válnak az ismeretszerzés egyik legfontosabb felületévé, miközben a személyes fejlődésükhöz, kiteljesedésükhöz szükségük is van rá, hogy ezeket a platformokat készségszinten tudják használni. Az pedig mind a pedagógusok, mind a diákok iskolai munkáját teszi hatékonyabbá, ha az új megoldások révén nő a tanítás és a tanulás élménytelisége, könnyebbé válik a bevonódás, a részvétel, az önkifejezés. Az eszközkészlet a filtereken és a tananyagokon túl olyan tanári segédletet is tartalmaz, amely a digitális eszközök és játékos megoldások használatát fejti ki részletesen.

 „A Telekom partnerként támogatja a pedagógusokat az oktatást segítő digitális eszközök fejlesztésében. Ezáltal is segíteni szeretnénk a munkájukat, és közös célunk az is, hogy a fiatalok számára minél élménytelibbé, hatékonyabbá tegyük az ismeretek elsajátítását. Ebben a folyamatban most nagyot lépünk előre, olyan megoldáscsomagot adva a pedagógusok és a tanulók kezébe, amely valódi digitális kalanddá varázsolja az iskolai mindennapokat” – nyilatkozta Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Telekom más módon is szeretné kifejezni a pedagógusok iránti tiszteletét. Ezért a pedagógusnap alkalmából a május 30-ával kezdődő héten egészen szombatig minden nap soron kívüli kiszolgálást biztosít üzleteiben az érkező tanítóknak, tanároknak, óvodai pedagógusoknak, a Pedagógus vagyok gomb megnyomásával az üzlettéri sorolóban.

Emellett pedig június 5-én, pedagógusnapon social média felületeit a pedagógusokat köszöntő, ünneplő üzenetek átadásának szenteli: kommentekben várják azokat a történeteket, melyben követőik elmesélik, hogyan járult hozzá egy-egy tanáruk az életük alakulásához, egyúttal meg is köszönve a támogatást, iránymutatást, amit tőlük kaptak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét