Hogyan tisztítsuk a telefonunkat?

0

A gyakori kézmosás fontos, azonban a mobilunkat is szükséges időnként megtisztítani. Íme néhány tipp a mobiltudósainktól, annak érdekében, hogy elővigyázatosak legyünk, és ne tegyük közben tönkre a készülékeket.

Gondolj csak bele: kapaszkodsz a villamoson, közben nyomkodod a telefonod, néha megcseréled a kezed. Beérsz a munkahelyedre, a kezedet jól megmosod, fertőtleníted, de a telefonoddal is megteszed ugyanezt? Íme egy kis segítség Nagy Enikő Nikolett és Kele Márk mobiltudósainktól, hogyan célszerű megtisztítani a készülékünket:

  • Kapcsoljuk ki a mobilt, majd távolítsuk el a telefontokot. A műanyag tokokat egyszerű szappanos vízzel tudjuk megtisztítani.
  • Több gyártó ajánlása, hogy a telefonok burkolatát nedves fertőtlenítő kendővel törölgessük át.
  • Amennyiben nincs ilyen kéznél, a mobilokat egy tiszta törlőrongy vagy papír kéztörlő és legfeljebb 70% alkoholtartalmú tisztítószer használatával tudjuk megtisztítani.
  • Ügyeljünk arra, hogy ne közvetlenül a készülékre fújjuk / tegyük a vegyszert, illetve a törlőruhát sem szabad átáztatni, mert az káros lehet a telefonra, továbbá figyeljünk arra, hogy a készülék nyílásaiba ne folyjon semmilyen vegyszer. Amennyiben nem vízálló az eszközünk, erre fokozottan figyeljünk!

Az alapos tisztítás után várjunk pár percet, hogy biztosan mindenhol megszáradjon a tisztított felület, majd visszatehetjük rá a tokot és használhatjuk szeretett telefonunkat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét