A távmunkáról szól a Magenta podcast új adása

0

Felkerült a legújabb adás a Magenta podcast csatornájára, ahol kifejezetten aktuális témát boncolgatnak a kérdezők és a vendégek.

Az elmúlt hetekben pillanatok alatt megváltozott az életünk. A Magenta podcast készítői is úgy érezték, nem mehetnek el szó nélkül a világjárvány miatt kialakult helyzet mellett. A koronavírus miatt a digitális tér fontosabb lett, mint valaha. Otthonról dolgozunk, ráadásul sokan életükben először, de a családdal és barátokkal is videóhívásban beszélgetünk, úgy próbálunk közösségként élni, hogy alig találkozunk. Ami eddig egy gyors kávézós ötletelés alatt megoldódott, az most online platformokon, szorftverekkel, digitális eszközökkel történik.

Az aktuális adás vendégeit is erről kérdezték a műsorvezetők. Ráadásul már az epizód maga is az új helyzetnek megfelelően készült, hiszen az ismert körülmények miatt nem lehetett személyesen megoldani az interjúkat, tehát mindenki saját otthonában válaszolt a kérdésekre. A műsorban megjelenik Kutas István a Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, D. Tóth Kriszta, a WMN főszerkesztője, Zsirai Eszter, a Träning edzőterem egyik vezetője és Bogár Márk a Sárréti Chilifarm tulajdonosa.

Az adás a legfontosabb online streaming platformokon meghallgatható, a Spotify változatot követlenül is beemeltük a cikkbe, itt lehet elindítani:

Ha pedig valaki kihagyta volna az előző részeket, érdemes azokba is belehallgatni, hiszen szintén aktuális kérdésekkel foglalkoznak olyan vendégekkel, akik tapasztalataikkal fontos részleteket, új megközelítéseket adhatnak át. Az első adásban a médiafogyasztás új útjai, a tévézés átalakulása a téma, a vendég pedig Sixx (az Index tévés szakújságírója), Végh Zsolt (színész, rendező, az Anzselika Habpatron és a Tajgetosz Show YouTube csatornák elindítója), valamint Incze Kinga, a Whitereport vezetője, aki a hazai médiapiac változásairól is bennfentes képet ad.

A második adás szintén napjaink egy fontos kérdéskörével foglalkozik: ez a férfi és női szerepek változása, a diverzitás és az esélyegyenlőség. Vásárhelyi Orsolya adattudós arról beszél, hogyan segít a jelenlegi folyamatok megértésében a matematika és a társadalomtudományok kombinációja. Békéssy Olga, a Női Váltó ötletgazdája azokról a tapasztalatokról mesél, amiket sikeres nők éltek át karrierváltással kapcsolatban. Barta Niki pedig az Edisonplatformról és a Womenspiration kezdeményezésről beszél és azt elemzi, hol és miért vesztették el a nők az önbizalmukat, és hogyan hozható ez vissza, egy átlagos, a férfiakéval megegyező szintre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét