Elindult a Magenta Podcast

0

Kollégái műsorvezetésével indított podcast csatornát a Magyar Telekom. A Magenta podcast célja, hogy digitális kötődéssel érdekességeket és tudást, példaértékű történeteket, valóban hasznos ajánlásokat nyújtson hallgatói számára, érthetővé és könnyebbé téve ezáltal az eligazodást mindennapjainkban. A podcast csatorna egyaránt szól azokhoz, akik még csak ismerkednek a technológia kínálta lehetőségekkel és azokhoz, akik már jártasak benne: a végeredmény szórakoztató és tartalmas párbeszéd mindennapi életünkről és a minket körülvevő a digitális világról.

A csatorna vendégei ismert szakértők és kevésbé ismert, tettrekész mindennapi hősök, ami közös bennük, hogy mindegyikük a saját területének kiemelkedő alakja, jövőbe tekintő szemlélettel, példamutató teljesítménnyel és laza stílussal. Az epizódokban velük beszélget Korpa Melinda és Mantz László, a Telekom tartalomszerkesztői.

Párbeszéd a digitalizációról

„Az új digitális platformunk kiválóan kiegészíti korábban indított, párbeszédre építő aktivitásainkat: a MOST Fórum rendezvénysorozatot és a Pont.MOST blogunkat. Mindhárom csatornán olyan témákról beszélgetünk, amelyek mindenkit érintenek, amelyekben alapvető és tömegek életét befolyásoló digitális változások zajlanak. Azt szeretnénk láttatni, hogy a digitalizáció az élet minden területén segítségünkre van – kiemelten a jelen helyzetben. Megannyi téma van előttünk, melyeket újonnan indított podcast csatornánkon közérthetően, könnyed stílusban dolgozunk fel, mindezt egyszerűen, bárki számára elérhető módon.” – nyilatkozta Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. A Magenta Podcast stratégiai partnere a BETONE STUDIO, a műfaj egyik legprofesszionálisabb hazai képviselője.

A vállalat megítélése szerint a koronavírus okozta nehéz időszakban a digitális segítségnyújtás és a stabil hálózati összeköttetés biztosítása mellett egyaránt fontos a jó minőségű, szellemes és inspiratív, fogyasztható tartalmak létrehozása, melyek segíthetnek az otthon töltött idő színesítésében. Éppen ezért a csatornán a meglévő tartalmak mellett az aktualitásokra reflektáló beszélgetések is hamarosan elérhetőek lesznek a távmunka, digitális oktatás, mentális egészség témakörében. A podcast díjmentesen, adatforgalmi terhelés nélkül hallgatható a népszerű applikációkon és desktop verzióikon egyaránt. A trailer és a televíziózás jövőjével, valamint női esélyegyenlőséggel és tudattalan előítéleteinkkel foglalkozó első két epizód az alábbi linkeken elérhetők: Spotify, Apple podcast, Google podcast. Emellett már itt, a Pont-Most blog oldalsávjában is meghallgatható a Spotify változat, a legutóbbi adást pedig itt, a bejegyzés végén is meg lehet hallgatni.

Tévé és diverzitás az első adásokban

A podcast első két adása már hallgatható. Az első adásban a médiafogyasztás új útjai, a tévézés átalakulása a téma, a vendég pedig Sixx (az Index tévés szakújságírója), Végh Zsolt (színész, rendező, az Anzselika Habpatron és a Tajgetosz Show YouTube csatornák elindítója), valamint Incze Kinga, a Whitereport vezetője, aki a hazai médiapiac változásairól is bennfentes képet ad.

A második adás szintén napjaink egy fontos kérdéskörével foglalkozik: ez a férfi és női szerepek változása, a diverzitás és az esélyegyenlőség. Vásárhelyi Orsolya adattudós arról beszél, hogyan segít a jelenlegi folyamatok megértésében a matematika és a társadalomtudományok kombinációja. Békéssy Olga, a Női Váltó ötletgazdája azokról a tapasztalatokról mesél, amiket sikeres nők éltek át karrierváltással kapcsolatban. Barta Niki pedig az Edisonplatformról és a Womenspiration kezdeményezésről beszél és azt elemzi, hol és miért vesztették el a nők az önbizalmukat, és hogyan hozható ez vissza, egy átlagos, a férfiakéval megegyező szintre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét