Mi a közös a művészetben és a fizikában? – Magenta Podcast

0

Rejtett mintázatok címmel indul kiállítása Barabási Albert-László fizikusnak a hálózati gondolkodásról a Ludwig múzeumban. Kíváncsiak voltunk a világ egyik legérdekesebb emberére és arra, hogy ő vajon a sokoldalúságával inkább tudósnak vagy művésznek gondolja-e magát?

Barabási Albert-László most megmutatja a Ludwig Múzeumban, hogy is néznek ki a Rejtett Mintázatok – vagyis az életet, a világot átszövő hálózatok mélyben nyugvó rendszere –a művészeti élet hálózatának modelljein át. Hogy milyenek a sokféleség mögött rejlő univerzális törvények és hogy hogyan juthatunk sok egyedin át az általánosig. Ezen felül pedig megtudhatjátok, hogy maga Barabási hogyan jutott el Csíkszeredától Bostonig, a szobrászattól a fizikáig – és hogy szerinte mi a közös a tudományokban és a művészetben.

Rákérdeztünk arra is, milyen könyveket olvasott mostanában, melyik műfajokat részesíti előnyben? Látogassátok meg a Rejtett mintázatok című kiállítást október 10-étől január 12-éig a Ludwig Múzeumban, ahol láthatjátok is mindazt, amiről a műsorban beszéltünk.

A műsort itt hallgathatjátok meg:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét