Tények és fikció: mi az 5G és mi nem?

0

Gondoljuk meg, naponta hányszor, hol, mit hallunk az 5G-vel kapcsolatban. Egyszerre szuper hasznos legújabb technológia, a másik oldalról pedig arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes: mindenre van példa, a legijesztőbbtől a legpozitívabbig. Ebben az epizódban segítünk eligazodni az állítások között.

A történelem során minden új dolog bevezetésénél megjelentek a módszert, technikát, felfedezést támogató és ellenző hangok egyaránt. A Magenta Podcast ezen epizódjában őszintén és érthetően adunk információkat az 5G-ről, hogy ezek birtokában mindenki maga dönthesse el, hogy viszonyul az új technológiához.

Miben hoz majd változást a hétköznapi életben vagy a gazdaság szereplői számára? Tényleg automata pizzaszállító drón hozza majd a vacsorát? Az okosotthon okoshűtője szól majd, hogy elfogyott az (okos)tej? Milyen szakmák azok, amelyeket már nem is érdemes kitanulni, mert a gépek majd elvégzik helyettünk a munkát? Miben lesz mindig is szükség lesz az ember tudására? Rengeteg lehetőséget rejt a technológia, rajtunk is múlik, hogyan fogjuk használni.

Beszélgetünk a talán legszélesebb kört foglalkoztató kérdésről, az egészségügyi kockázatokról is. Mit tudunk és milyen ellenvéleményeket lehet hallani? Olyan szakemberekkel beszélgetünk, akik segítenek árnyalni a képet. Az alapokról kérdeztük Kiss Tamást, a Telekom projektvezetőjét. Faggattuk Vári Pétert, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság műszaki főigazgató-helyettesét a legnagyobb vitát kiváltó, egészségügyi vonatkozásról, és elértük Magyar Gábort, a BME professzorát is, aki eszközökről, hálózatról és lehetőségekről beszél majd.

Az epizód végén ajánlunk néhány forrást is, ezeket itt is megmutatjuk. Ha többet szeretnél tudni az 5G technológiáról és a valós tényeknek jobban hinnél, mint a fikcióknak, akkor nézz körül a következő oldalakon:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét