6 fura kütyü Valentin-napra

0

Megszokhattuk, hogy az ünnepekre komolyan rárepül a tech-ipar, ezért nem meglepő, hogy a Valentin-nap is sok gyártó célkeresztjébe került. Össze is szedtünk néhány furcsa, vicces vagy épp bizarr eszközt, amivel a szerelmesek napját turbóznák fel a fejlesztők.

Először is igen, tudjuk, a Valentin-nap egy felháborító nyugati csökevény, meg ugye Magyarországon nincs Valentin, hanem Bálint van, és különben is, minden nap kell szeretni a másikat, nem csak egy napon az évben. Kimerítettük a közhelyszótárat? Köszönjük, akkor lépjünk tovább, és fogadjuk el, hogy mióta világ a világ, ünnepek és szokások keverednek, terjednek szerte a világon, ha nem így lenne, december végén is druidák körében ugrálnánk körül piros bogyókkal teleszórt menhíreket, tavasz közepén pedig húsvét helyett a természet buja istennőinek áldoznánk. Szóval a Valentin-nap is itt van velünk, ahogy a kütyük, digitális szolgáltatások világa is körbevesz, és egyre többen gondolják úgy, hogy ezt a két dolgot ideje összefésülni, virágok helyett (vagy mellett) pedig érdemes valami újszerűvel is meglepni a szeretett személyeket.

Ez persze nem csak olyan egyértelműnek tűnő megoldásokat szül, mint például azt, ha szerelmünknek online streaming-előfizetést ajándékozunk, hogy aztán mi magunk is részesüljünk vele együtt a Netflix & Chill örömeiből. Folyamatosan felbukkannak ugyanis a szerelemhez így vagy úgy kötődő ajándékötletek, amelyek ennél jóval tovább mennek. Nézzünk néhányat a teljesség igénye nélkül – a cikk végére odabiggyesztettünk pár 18+ jellegű eszközt is, szóval oda már csak óvatosan tessék görgetni. És igen, tudjuk, hogy a cikk megjelenésének napja már maga a Valentin-nap, de aki elfelejtett készülni valamivel, már a megrendelés tényét is átadhatja ajándékként – jobb későn, mint soha, ugyebár.

Lovebox, avagy a szívecskés, digitális fadoboz

Néha csak egy egyszerű ötlet kell ahhoz, hogy valami sikerré váljon. A Lovebox is ennyiből indult: egy olyan apró fadobozról van szó, amely csatlakozik a hálózatunkra, és kedvesen elücsörög az asztalunkon vagy az ágy melletti éjjeliszekrényen. Amikor a doboz elején látható, legót (esetleg Minecraftot) idéző szív megfordul, azt jelenti, üzenetet kaptunk, ilyenkor a doboz tetejét levéve előbukkan egy kis kijelző, amin láthatjuk a kedvesünk által küldött fotót, üzenetet, kézzel írt szavakat vagy virtuális matricát. Igen, mindezt lehetne simán mobilos üzenetben is, de így mégis mennyire cukibb, nem? A gyártó oldalán ráadásul már van az eredeti dobozka mellett fekete-fehér kijelzős, nagyszülőknek és gyerekeknek tervezett változat, és olyan csomagajánlat is, ahol a Lovebox mellé még egy személyre szabott karperec-párt is kapunk, amelybe az egymásnak szánt legfontosabb mondatunk morze-kódos leiratát fűzik.

It Takes Two: kapcsolatmentés játékkal

Az It Takes Two egy olyan videójáték, ami tavaly teljesen megérdemelten vitte el sokkal nagyobb és komolyabb versenyzők elől a Game of the Year díjat. A PC mellett Xboxra és PlayStation-re már elérhető, és Nintendo Switchre is hamarosan érkező játék amellett, hogy hihetetlenül szórakoztató és csodaszépen kidolgozott grafikával ámít el, egy igazi pszichológiai utazás, kifejezetten párok számára.

A játék története szerint egy kislány szülei válófélben vannak, az okok pedig alapvetően triviálisak: kiégés, eltávolodás, kommunikációs problémák. A kislány könnyei életre keltenek két esetlenül bénácska játékot, a gyerek által készített apu- és anyu-babát. A szülők egyszerre csak ebben a két agyag-gombolyag-kóc testben találják magukat, ahol a ház és a kert hirtelen hatalmasra növő díszletei, óriási mókusok, méhek és játékok között kell visszajutniuk a lányukhoz – és a közösen megoldandó feladatok szép lassan lebontják a közöttük felépült falakat. A játékot azoknak is ajánljuk, ahol tényleg vannak bajok a kapcsolatban, de azoknak is kiváló, ahol minden rendben van, hiszen a pszichológiai extra mellett egy borzasztóan élvezetes dupla kaland, amelyet kettéosztott képernyőn, egymás mellett ülve játszhatunk, közösen felfedezve a fejtörők megoldásait és egymást segítve az ügyességi részeken. Ennyit arról, hogy a videójáték csak elválasztja egymástól a párokat!

Nyakmasszázs kéz nélkül

Romantikus filmekben minimum egyszer előfordul az a jelenet, amikor az ismerkedés, összehangolódás fázisában az egyik fél a másik háta mögé áll, majd lassan, érzékien elkezdi masszírozni annak nyakát és vállait. Természetesen szinte minden ilyen jelenet valami sokkal átfogóbb masszázsélménybe torkollik, de azért lássuk be, egy bejáratott kapcsolatban is csodálatos élmény, ha a felek pihentető és frissítő masszázzsal kényeztetik a másikat. Persze nem lehetünk mindig ott, hogy a home office-ban ücsörgő kedvesünket lelazítsuk, de adhatunk neki egy olyan kiegészítőt, amit még akár munka közben is bekapcsolhat.

Ilyenből egyre több gyártó készít sokféle típust, Shiatsu, Vivamax és egyéb neveken találunk belőle online boltokban, műszaki áruházakban és egészségközpontokban egyaránt. A legnépszerűbb modellek jelenleg egyrészt azok, amelyeket a nyakra és a vállak közé illeszkedő masszírozófelületet két pánt veszi körül, amelyeket akár a karunkra is rögzíthetünk, ezáltal munka közben a székben is a fáradt ízületekre tapadnak az “elektronikus kezek”. Emellett olyan változatokat is fellelhetünk, amelyek az irodai vagy gamer-székekre erősíthetők. De figyelem, ettől még ne felejtsük el néha manuálisan is felajánlani a masszázst…

Rúzsnak álcázott okosfüles: Huawei FreeBuds Lipstick

Gyakran hallani, hogy nők számára Valentin-napon tech-kütyüket ajándékozni nem épp romantikus dolog. Bezzeg egy márkás és stílusos kozmetikai kellék, ugyebár… De miért ne lehetne e két területet ötletesen összemosni? A Huawei vezetéknélküli fülhallgató-családjának különleges tagja ugyanis külsőre egy hiperdrága rúzst formáz, ahol a töltőtok elegáns színeiből az égővörös fülesek bukkannak elő. Ráadásul a FreeBuds Lipstick fülhallgatói kiváló hangminőséget adnak, valamint zenehallgatás közben kettő, telefonálás közben pedig három mikrofon adatait használva segítenek a környezeti zaj kiszűrésében, ezáltal abba se zavar be egy zajos utca vagy a metró hangja, amikor szórakozni szeretnénk, és a hívó fél is a mi hangunkra koncentrálhat egy stratégiailag elhelyezett légkalapács helyett. A rúzs tokja pedig akár 22 órányi zenehallgatásra elegendő energiával tudja ellátni a piros füleseket.

Dame Pom: kellemetlen meglepetés helyett rezgő minikrumpli

A technológiai fejlődés bizony olyan eszközöket is képes összehozni, amelyek korábban legalább annyi kellemetlenséget jelenthettek, mint amennyi örömöt okoztak. Igen, a vibrátorról beszélünk, amely egyáltalán nem újkeletű találmány – az 1870-es évek végén találták fel, mint “a női idegrendszert védő eszközt”, és ekkor még elég veszélyesnek is számított, ugyanis közvetlenül az elektromos hálózatra kapcsolódott, ez pedig a kor érintésvédelmi körülményeit tekintve nem volt épp életbiztosítás. Az elmúlt évtizedekben persze már elemes kis barátokat lehetett beszerezni, de általában ezek rögtön elárulták céljukat azoknak is, akiket használójuk nem akart beavatni a dologba.

A Dame Pom viszont egy hihetetlenül apró eszköz, egyik oldala követi a tenyér vonalát, a másikon pedig több rezgő felület is található annak függvényében, épp milyen intenzitásra van szükség. Az egész apróság olyan, mint egy apró PC-s egér, egy cuki lapos krumpli és egy szappan szerelemgyereke, és ahogy az egéren, itt is találhat gombokat a felhasználó, amivel jelen esetben intenzitást, vagy rezgési módokat váltogathat.

Lelo Sila: boldogító hanghullámok

Ha már technológia és lebuktathatatlan külső: a Lelo Sila hasonló örömszerzésre készült, mint a Dame Pom, de ezúttal egy rajzfilmes tengeri csigára emlékeztet a külseje, amelyből csak egy szájszerű nyílás áll ki. A technológiai újdonság pedig az, hogy itt nem maga az eszköz rezeg, hanem speciálisan gerjesztett hanghullámok keltenek masszírozó hatást az eszköz előtti területen – ezek a hangok ráadásul a fül számára szinte észrevehetetlenek, tehát még a hagyományos céleszközök rezgését sem lehet észrevenni. A Sila használata közben ráadásul jóval kevesebb közvetlen érintkezésre van szükség, ami a higiéniának is nagy barátja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét