Korlátlan okos eszköz – egy okos konstrukcióval!

0

Őrület lenne az okoseszközök világa? Okostelefon, tablet, net-stick, okosóra, okostermosztát, nyomkövető a kutyára, s még sorolhatnánk, hány okos eszközt használ egy ember – amely mind SIM-kártya segítségével kommunikál. De mindegyikbe vegyünk külön előfizetést? Vagy pont a legfontosabb funkcióról mondjunk le, mert nem szeretnénk egy harmadik- vagy negyedik előfizetést? A MultiSIM kényelmes megoldás erre a dilemmára.

A MultiSIM nem egy díjcsomag, hanem egy kiegészítő konstrukció. Tulajdonképpen azt oldja meg, hogy több készülékkel is felhasználhassuk a mobil díjcsomagunkban foglalt perceket és adatmennyiséget! Ez nagyon is valós felhasználói igény, hiszen ha több okos eszközünk is van, nyilván nem fogjuk a SIM-kártyát egyik eszközből a másikba pakolgatni és arról sem szeretnénk lemondani, hogy az eszközeinknek legyen folyamatos mobil kapcsolata. A wifi kapcsolat nagyon jó otthon, de ha egy eszköz mindig csak wifi-hatókörben online, az sokféle érzést ad a felhasználónak, csak éppen a mobilitásét nem. Valamint, az sem megoldás, hogy mindegyik eszköz a telefonunkat használja hotspotként, hiszen így nagyon hamar lemerül az okostelefon, meg egyébként sem erre találták ki ezt a funkciót. A kényelmes megoldás a MultiSIM, melynek lényege, hogy egy előfizetéssel három, vagy akár négy extra SIM is használható.

Vegyünk egy egyszerű példát, a futást! Éveken keresztül a telefonnal a karunkon futottunk, az elején még nagyon izgalmas volt okostelefonos appokkal regisztrálni a kilométereket, de sosem volt titok: a karra tépőzározható tokok nem túl kényelmesek, a telefon párásabb időben nedvesedik, nyáron tűz rá a nap, szóval a dolognak van egy csomó árnyoldala. Aztán jöttek a GPS-es, okosórák, amelyekkel elvileg már nem lenne szükség az okostelefonra futás közben, csakhát: az okosóra a telefon bluetooth kapcsolatán keresztül továbbítja az adatokat, tehát mégis. Manapság jelentek meg a beépített SIM-et tartalmazó okosórák, tehát innentől tényleg elég a futáskor egy karra csatolt okosóra! Lefutjuk a szigetkört, leállítjuk a számlálót, és mire hazaérünk a telefonhoz, már a kijelzőn elemezhetjük az épp aktuális futásunk adatait.

2020-ra a Cisco adatai szerint a Föld minden egyes lakosa hét netre csatlakozó eszközt, mobilnet-modemet, sporteszközt vagy épp okosórát használ majd. Néha mobil stickkel neteznénk, vagy tablettel, de szükség van netkapcsolatra az okosórának is, meg a többi okos eszköznek, amit a jövőben vásárolunk.

A MultiSIM a magyar piacon elsőként reagál a digitális világ és a „dolgok internete” (IoT) igényeire. A MultiSIM-mel ezek az eszközök közvetlenül kapcsolódhatnak a mobilnetre, nincs szükség sem wifire, sem Bluetooth-ra.

Itt kell megjegyezni, hogy a beépített, úgynevezett eSIM használatát a piacon elsőként a Telekom vezette be néhány hónappal ezelőtt. Teljesen mindegy, hogy fizikai vagy eSIM-et szeretnénk csatlakoztatni a fő SIM mellé ebben a konstrukcióban. Lehet ezt is, azt is. A MultiSIM egy kényelmes megoldással teszi lehetővé, hogy előfizetéssel legyen több SIM kártya is, amit az okos eszközökbe rakhatunk, és azokat így párhuzamosan is használhatjuk!

A MultiSIM-ek hamarosan online is igényelhetők és menedzselhetők lesznek. A Magyar Telekom továbbá olyan irányban fejleszti tovább a MultiSIM szolgáltatást, hogy azzal a valódi okosotthonok kialakításában támogassa ügyfeleit, így készülhetünk az okostermosztátra, az intelligens villanykapcsolókra és a fogyasztást magától regisztráló okosmérőkre!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét