MOST Fórum: Digitális vagy unplugged?

0

Újabb izgalmas témával jelentkezik a MOST Fórum. Április 24-én este az esemény a kultúrával foglalkozik – a digitalizáció korában.

Zenét ír a robot?

Lehet, hogy egy robot lesz a jövő Mozartja? Hogyan képes a mesterséges intelligencia kreatív alkotásra? A letölthető mesterművek és virtuális múzeumi séták korában a megosztás lesz az új birtoklás? És vajon tényleg elszakadunk az olvasástól az emoji-áradatban?

Kétségtelen, hogy a digitalizáció a kultúra világát is alaposan felforgatta. De vajon merre tart a folyamat és milyen változásokra kell felkészülniük emiatt az alkotóknak, fogyasztóknak és a kulturális szcéna szereplőinek? Technológiailag minden eszközünk megvan ahhoz, hogy olyan mennyiségben és intenzitással fogyasszunk kulturális javakat, mint soha korábban. A kérdés az, hogyan tudjuk saját javunkra, fejlődésünkre fordítani a kultúra digitális forradalmát.

Kikkel találkozhatsz?

Kerekasztal-beszélgetés résztvevői olyan szakértők és ismert emberek, akik saját területükről igazán izgalmas gondolatokat tudnak hozzátenni a témához. Olyan beszélgetőket hívunk egy asztalhoz, akik más csatornán, ilyen témában talán soha nem találkoznának.

Itt lesz velünk tehát:

  • Szentesi Éva – író, a WMN főmunkatársa
  • Dr. German Kinga – egyetemi docens, MOME
  • Kónya Béla – osztályvezető, Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztály, Ludwig Múzeum
  • Dr. Gyires-Tóth Bálint – egyetemi docens, BME
  • Vajdai Vilmos – színész, Katona József Színház, a TÁP Színház alapítója

A beszélgetést Szabados Ágnes, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója és azt RTL Klub Híradójának műsorvezetője vezeti. Az eseményen a T-Systems Magyarország és a MOME TechLab vonatkozó projektjeit is bemutatjuk.

Nézd meg Ági videós meghívóját!

Tarts velünk!

Gyere el és tudd meg, hogyan lesz a kultúrából #kult!

Időpont: 2019. április 24. 18:00
Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciaterem
1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét