Most minden feladat házi feladat

0

A második EXTRA epizóddal jelentkezik a Magenta Podcast. Ebben a részben a digitális oktatás témakörét járjuk körül, hiszen hirtelen az egész ország, az összes iskola és minden diák a digitális térben éli a hétköznapokat.

A digitális oktatás tesztje zajlik most országos szinten, a vírus okozta rendkívüli helyzet miatt ráadásul azonnal élesben. Olyan iskolák a résztvevői a jelenlegi versenyfutásnak, amelyek között mind szakmai, mind technológiai felkészültségben óriásiak a különbségek. Hogyan birkóznak meg a pedagógusok az új helyzettel? Hogy veszik az akadályokat a diákok? Elvégezhető-e így egy iskolai félév?

A teszt résztvevői másik oldalon a családok. Mi a helyzet akkor, ha ismerik az alkalmazásokat, közösségi és tanulási platformokat, de bármilyen okból nem tudnak elég jó, vagy egyáltalán semmilyen eszközt biztosítani a gyermekeiknek? Ha mégis sikerül megosztani az eszközöket, akkor mennyi időt vesz el a munkától a gyerekkel való tanulás?

Ezekről beszélgetünk az új podcast részben: először egy kétgyerekes családanya mesél nekünk a megváltozott életükről, aztán mindenki törtitanára, Jocó bá mondja el, hogyan éli meg ezeket a heteket. Itt lesz velünk Fegyverneki Gergő, a digitális oktatás jedije, valamint megnézzük, mi a helyzet egy digitális fronton felkészültebb, illetve egy átlagos iskolában. Az epizód végén praktikusan próbálunk segíteni: ajánlunk pár oldalt, applikációt, könyvet – hogy könnyebb legyen. Ezeket a linkeket a cikk végén találjátok, itt pedig az új adás Spotify linkje, hogy akár most meg tudjátok hallgatni.

Hamarosan újabb EXTRA epizóddal jövünk majd, akkor arról beszélgetünk, hogyan lehet hasznosan, tartalmasan eltölteni az időt otthon, családként. Addig is kövessétek a Magenta podcast csatornáját és olvassátok a Pont.MOST blogot!

Az adásban említett könyvek, linkek és szoftverek:

Könyvek

  • Joós Andrea – Szívtetkó, élménybiológiai színező
  • Fegyverneki Gergő – Játék, munka, tanulás, IKT-s ötlettár
  • Prievara Tibor: A 21.századi tanár
  • Prievara Tibor- Nádori Gergely: A 21. századi iskola (most ingyen letölthető)
  • Magyar Elektronikus Könyvtár – www.mek.hu
  • A Mozaik kiadó könyvei – www.mozaweb.hu

Online tanulás  

Virtuális osztályterem

Dokumentummegosztás, feladatok rendszerezése

Feladatok, gyakorlás

Prezentáció

Kvíz, teszt, visszajelzés

Nyelvtanulás

A Pont.MOST blog korábbi cikke a témában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét