80 millió forinttal támogat négy kiemelt társadalmi ügyet a Magyar Telekom

0

A digitalizációnak és az internetnek köszönhetően kis túlzással az egész világ a zsebünkben van. Azonban sokan nem élvezhetik ezt a határtalan szabadságot: rájuk gondolva indította el a Telekom az ünnepi időszak legkedvesebb kampányát, amelyhez ráadásul bárki csatlakozhat!

November 23-án, Budapesten, a Magyar utcai K Galériában nyílt kiállítás Stiller Ákos szociofotóiból. A december 3-ig elérhető kiállítással egybekötött sajtótájékoztatón a Magyar Telekom által támogatott civil szervezetek képviselői pár szóban meséltek azokról az ügyekről, célkitűzésekről, amelyek mellé akár mi is letehetjük a voksunkat. Ünnepi kampánya keretében ugyanis a Magyar Telekom első körben 40 millió forintot oszt szét a 4 kiemelt ügy két-két civil szervezete között, a támogatás másik feléről pedig akár te is dönthetsz. Minden ügyfél, aki a Telekom appon belül november 20. és december 20. között aktiválja a szolgáltató ajándékát, a 10 napos ingyenes mobilnetet, egyúttal dönthet arról is, hogy melyik ügyet támogatná a négy közül. A szavazatod most valóban sokat ér, hiszen a második körben kiosztandó 40 millió forint sorsa csupán a szavazatok számán múlik.

Legyen egy ügyed!

A Telekom négy ügye, amelyek mellé te is odaállhatsz: a digitális tudatosság, digitális felzárkóztatás; a gyerekek felzárkóztatásának és integrációjának segítése; a fogyatékossággal élők fejlesztése és életminőségének javítása; illetve a minőségi sportlehetőség biztosítása hátrányos helyzetű és fogyatékkal élők számára. Ahogy az esemény moderátora, Bombera Krisztina is fogalmazott, a Telekom számára az esélyegyenlőség nemcsak egy jól csengő reklámfogás, hanem egy olyan cél, amiért a cég a mindennapokban is kész tenni. Nem mellékesen minden platformon arra szólítja fel az embereket, hogy vegyék észre azokat, akik nehezebb helyzetben vannak, és segítsenek rajtuk.

A fent említett ügyek kapcsán a kampány keretein belül az IDEA Alapítvány, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, a Bagázs Közhasznú Egyesület, az Unicef Magyar Bizottság, a Magyar Angelman Szindróma Alapítvány, a Patrónus Ház Közhasznú Nonprofit Kft., a Suhanj! Alapítvány és az Adni Jóga Alapítvány mellé teheted le voksodat. Dönts te, hogy milyen ügy mellé állsz! Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány többek között egy beszédszintetizátorra költené az összeget, ez az eszköz a weblapok írott információit fordítja át hallható formába. Ahogy az egyesület képviselője fogalmazott „számunkra kiemelten fontos ez a szolgáltatás, hiszen a világ hangokban szólal meg a látássérülteknek.” A Bagázs Egyesület a digitális leszakadás ellen küzd, roma gyerekeket készítenek fel a továbbtanulásra, önkénteseik 50 családhoz járnak hetente, nekik a program fejlesztéséhez lenne elengedhetetlen az összeg. A Suhanj! Alapítvány a fogyatékkal élők számára kialakított edzőteremre, illetve a programjaik fejlesztésére fordítaná az adományt.

„Az idei ünnepi időszakban ügyfeleinket közös adományozásra hívjuk. Az ajándék korlátlan mobilnet igénybevételével most nemcsak közvetlen környezetükkel, hanem közvetve társadalmunkkal is törődhetnek, és közösen gondoskodhatunk arról, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsünk az együttlétre és az ünnepekre.” – hangsúlyozta Szabó Melinda, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Neked felesleges, másnak kincs

A pénzadomány mellett a telekommunikációs vállalat eszközöket is biztosít a rászorulóknak. „Ahogy Stiller Ákos itt kiállított fotói is megmutatják, a vírushelyzet arra is rávilágított: számos család él olyan körülmények között az országban, hogy nem fér hozzá az online világ lehetőségeihez. A Telekom küldetésének érzi, hogy azok számára is esélyt teremtsen, akik nem rendelkeznek megfelelő okoseszközzel, ezért jelenlegi használt készülékparkját felajánlja a Mobildonor Program céljaira” – mondta el Szabó Melinda, a Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. Ha neked is van otthon használaton kívüli okoskészüléked, akkor ajánld fel az eszközt a Mobildonor weboldalán. Jó tett helyébe jót várj! A nagylelkű adományodért a Telekom egy 5000 Ft-os tartozék kupont ad, amit bármely Telekom üzletben levásárolhatsz.

A törődés és az odafigyelés fontosságát hangsúlyozza a Telekom karácsonyi kampánya is, melynek Koltai Róbert szereplésével készült reklámvideóját a vállalat összesen kilenc országban mutatja be.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét