(Fő)suli előtt: milyen eszközök kellenek a tanuláshoz?

0

Tankönyvek, füzet, toll, ceruza, radír, tisztasági csomag – hosszú évekig így nézett ki a szülők iskolakezdési bevásárlási listája. A felsőoktatás küszöbén azonban hirtelen megváltozik minden: nem elég, hogy ebben a korban már tényleg kínos anyura hagyni a beszerzést, ráadásul ha valaki hatékonyan akar belevágni a tanulásba, még a jól bevált listát is muszáj frissítenie.

Talán emlékszel rá, hogy kisiskolásként a füzetvásárlás még külön rituálé volt, melynek során nagy gonddal állíthattad össze a legszínesebb füzetekből és legszebben fogó tollakból az iskolakezdő szettet. Erről az izgalomról nem kell lemondanod egyetem alatt sem, persze nem árt, ha a rengeteg papírterméket fenntarthatóbb eszközökre cseréled. Mutatunk pár példát, mire lehet szükséged a tanév alatt.

1. Kindle Paperwhite

Az, hogy könyvek ezreit magadnál tudod hordani és még csak egy jegyzetfüzetnyi hely sem kell hozzá, elég next level. Sem a pénztárcádnak, sem a gerincednek nem a legkíméletesebb rituálé az év eleji tankkönyvvásárlás, ráadásul hányszor történik meg, hogy pont negyedik évben kéne az a könyv, amit az első év végén eladtál, hogy az évzáró után megvehesd a fesztivál bérleted?! Az olvasás mellett jegyzetek készítésére és szövegkiemelésre is van lehetőséged a használata közben. Miért is lenne szükség ezután könyvekre? E-könyvekről egyébként részletesebben külön cikkben is írtunk, ha részletesebben is érdekel a téma, kattints!

2. Tablet tok beépített billentyűzettel

Laptop vagy notebook, ipad vagy telefon? Egészen elképesztő, hogyan válhatunk órák leforgása alatt hatalmas tech-guruvá, ha éppen a megfelelő okoseszközt kell kiválasztanunk. Nem csak az igényeinket, de az eszközök tulajdonságait is magunkhoz kell mérni, na meg persze ott az ár-érték arány, meg a tárhelykérdés. Nem kell lemondanod a kényelmes és felhasználóbarát billentyűzetről akkor sem, ha a tabletek mellett teszed le végül a voksod. Rengeteg olyan opció elérhető, amelyek a tablettel együtt hozzák egy eredeti iOS/Windows laptop funkcionalitását, s így több évre a társaiddá válhatnak.

3. Powerbank

Áttanult éjszakák, többórás előadások, kutatómunka a könyvtárban – biztos nem kell senkinek sem bemutatnunk, milyen zavaró az akkumulátor töltöttségének látványa egy-egy ilyen session közben. Bár végtelen net már van, a végtelen energiákra még várunk kell, úgyhogy óvjuk meg magunkat a váratlan helyzetektől és tartsunk magunknál egy powerbanket, lehetőleg 3,000 mAh-nál nagyobb teljesítménnyel. Ez már biztosan elég lesz ahhoz, hogy egy egész napot átvészelj lemerülés nélkül.

4. Hordozható merevlemez

Egy háromezer szavas beadandó megírásánál csak egy rosszabb dolog van: elveszíteni az egész fájlt egy spontán technológiai hiba miatt. Ha még nem nyomod a Ctrl+S kombót automatikusan egypercenként, mikor elkészítesz egy anyagot, akkor ideje beruházni egy merevlemezre, hogy időszakosan biztonsági mentést végezhess. Persze a tanulós dolgokon kívül zenéket, filmeket és képeket is tárolhatsz rajta, hogy ne az eszközöd tárhelyét foglalják el a nagyméretű fájlok.

5. Okostelefon

Nahát, micsoda váratlan fordulat! Bármennyire is alapnak tűnik, hogy mindannyian okostelefonokkal rohangálunk, korántsem magától értetődő, hogy a rendelkezésünkre álló eszközöket teljes körűen kihasználjuk. Arról, hogy melyik telefont érdemes választanod, egy korábbi cikkünkben olvashatsz, itt viszont arról szeretnénk pár szót ejteni, milyen appok kellenek ahhoz, hogy egyel közelebb kerülj a nagybetűs diákélethez okostelefonod segítségével:

  • Mint: diákbüdzsén élni nem egy leányálom, és nagyon könnyű „csak egy euróval” többet költeni egy-egy étkezésnél vagy este során, hogy hónap végére a zacskós leves legyen a legjobb barátod. Ahhoz, hogy a pénzügyeidet teljesen kordában tartsd, szükséged van egy platformra, ami offline, vagy online, de nyomon követi a kiadásaidat és bevételeidet.
  • Wolt: Ó házhozszállítás, te csodás! Nincs több büfébe rohangálás, nyitva tartó boltok keresése éjjeli falásrohamokkor, csak kényelmes házhozszállítás, ahol a környék legjobb kajáiból válogathatsz!
  • Dragon Dictation: Kinek van ideje begépelni a gondolatait, vagy az előadásokat? Használj helyette egy appot erre, ami leveszi a terhet a válladról, és a kimondott szavakat írottá változtatja.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét