Tíz dolog, amit megtanulhatunk a Marvel szuperhősöktől

0

Az elmúlt tíz évben nehéz volt popkulturális utalásokat tennünk anélkül, hogy ne került volna szóba valamiképpen a Marvel Moziverzum. Az egyre közeledő Végjáték miatt mostanra végképp megkerülhetetlen téma lett. Ráadásul a képregényhősök nem csupán a képernyőkön keresztül tudják kifejteni szuperképességüket, érzelmileg és morálisan is sokat tudnak adni a nézőnek. Íme tíz dolog, amit elleshetünk tőlük!

1. Mindig törekedjünk a jóra, még akkor is, ha egyedül kell helyt állnunk!

Az életben a legnagyobb döntéseket általában egyedül kell meghoznunk. A magányosság érzete gyakran hatványozottan nehézzé teszi ezeket a lépéseket. Viszont legyünk bármennyire is egyedül az adott döntéshelyzetben, mindig igyekezzünk a helyes utat választani! Csak úgy, mint Steve Rogers, az igaz szívű hős.

2. Az éremnek mindig két oldala van

Egy adott szituációnak több olvasata is lehetséges, attól függően, hogy ki milyen szemszögből vizsgálja, milyen háttérrel érkezett, vagy milyen tapasztalata van. Épp ezért hasznos, ha csapatban dolgozhatunk, így más nézőpontokat is megismerhetünk a helyzettel kapcsolatosan, ez pedig segíthet rávilágítani olyan részletekre is, amelyek felett egyébként elsiklottunk volna.

3. Találjuk meg az erősségeinket, és tanuljuk meg használni őket!

Attól még, hogy mi, emberek nem tudunk repülni vagy alakot változtatni, nem igaz, hogy ne lennének „szupererőink”. Meg kell ismernünk önmagunkat, és legfőképp bíznunk kell magunkban ahhoz, hogy megtaláljuk a legerősebb tulajdonságainkat, és a mestereivé váljunk azoknak.

4. A bosszú sötétséget szül

Az Amerika Kapitány: Polgárháború egyik ikonikus pillanata, amikor T’Challa felismeri, a bosszú felemészti a körülötte élőket. Épp ezért, hiába tűnt számára édesnek a bosszú és ejtette hatalmába a vágy később, felülemelkedett a haragján, mert tudta, a harag csak pusztulást hoz.

5. A belső az, ami igazán számít

Legyen bármennyi pénzed és bármilyen szuperfegyvered, érmed a polcon vagy autód a garázsban, a legfontosabb, hogy mi van a lelkedben: miért élsz, miben hiszel és miért állsz ki a mindennapjaidban.

6. Egységben az erő!

A legfőbb lecke, amit megtanulhatunk a Bosszúállók-sorozatból, hogy csapatban dolgozni mindig sokkal gyümölcsözőbb, mint egyedül. Nem kell egymagunk megvívnunk minden egyes csatát, a csapatmunka és a társak megmenthetnek és kisegíthetnek bennünket még a legváratlanabb és legnehezebb szituációk esetén is.

7. Többre vagy képes, mint hinnéd!

Gyakran a legnagyobb akadályt mi gördítjük saját magunk elé, és mi vagyunk önmagunk legnagyobb ellensége. Azonban amiképp Doctor Strange is felismerte és megtanulta használni a saját erejét, úgy nekünk is bíznunk kell és elhinnünk, többre vagyunk képesek, mint gondolnánk.

8. Nem mindig egyértelmű, mi a jó döntés

Az Amerika Kapitány: Polgárháború egy másik jelenetében két csapatra osztották a Bosszúállókat: Tony és Steve, valamint társaik is egyaránt meg voltak győződve arról, hogy ők azok, akik a helyes utat követik és a jó döntéseket hozzák. Nem minden helyzetben egyértelmű ugyanis, hogy mi a helyes és a rossz döntés, előfordulhat, hogy több jó megoldás is létezik.

9. Ne engedjünk a félelemnek!

A félelem nagyon könnyen megakadályozhat bennünket céljaink elérésében. A legegyszerűbb dolog ennek engedve megfutamodni és feladni a harcot, azonban úgy már hőssé biztosan nem válhatunk. Inkább – még, ha nehéz is – számoljunk le aggodalmainkkal, különben sosem tudjuk meg, milyen lehetőségeket tartogat még számunkra az élet.

10. Sose veszítsük el a reményt!

Igen közhelyes, de nem minden szuperhős visel köpenyt, vagy repked fel-alá az égen. A hétköznapi hősök azok, akik követik az álmaikat, és harcolnak értük még akkor is, ha az útjuk a sötétségen át vezet. Ők azok, akik mindig a jóra törekszenek, és tesznek is érte nap, mint nap. Hinnünk kell bennük csakúgy, mint önmagunkban, és akkor mi is szuperhősökké válhatunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét